• neurologie brasov In contract cu
  Casa de Asigurari
  de Sanatate
  CLICK
 • balneofiziologie Brasov In contract cu
  Casa de Asigurari
  de Sanatate
  CLICK
 • kinetoterapie In contract cu
  Casa de Asigurari
  de Sanatate
  CLICK
 • vitalmed In contract cu
  Casa de Asigurari
  de Sanatate
  CLICK
 • In contract cu
  Casa de Asigurari
  de Sanatate
  CLICK

NEUROLOGIE

Neurologia este specialitatea medicala (nechirurgicala) care se ocupa cu diagnosticarea, evaluarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos. Sistemul nervos include creierul, maduva spinarii si sistemul nervos periferic (nervii ce merg spre mușchi, piele si organele senzitive). Sistemul nervos controleaza toate senzatiile noastre si comportamentul, din acest motiv bolile sistemului nervos se pot manifesta printr-o sumedenie de semne. Simptomele bolilor neurologice includ scaderea memoriei, tulburari de echilibru, dureri de cap, pierderi de constiintă, convulsii, tulburari de vorbire si deglutitie, senzatie de amorteala, incordare musculara, tremor, tulburari de control a mictiunii si multe alte simptome.
La Clinica noastra beneficiati de consultatii pentru diagnosticul si tratamentul intregii game de afectiuni neurologice.

Patologia sistemului nervos (central si periferic) este extrem de bogata. Printre cauzele cele mai frecvente care determina prezentarea la un consult neurologic se numara:

 • Cefaleea, cu toate tipurile sale
 • Tulburarile de echilibru
 • Acuzele de tip algic la nivelul spatelui sau membrelor inferioare
 • Pareze/paralizii ale unor segmente corporale
 • Pierderi de constientă
 • Tulburari de memorie, calcul, vorbire, scaderea randamentului intelectual
 • Tremuraturi si alte miscari involuntare
 • Pacienti cu diagnostice stabilite, care se prezinta la control (boli cerebrovasculare, epilepsie, scleroza multipla, polineuropatii, boala Parkinson, demente)

 • Acupunctura

  Acupunctura este o terapie veche de mai bine de 5.000 de ani. Potrivit medicinii traditionale chineze, corpul omenesc este strabatut de energia vitala Qi printr-o serie de meridiane energetice. Iar de-a lungul acestora sunt situate puncte-cheie care corespund organelor. In momentul in care ne imbolnavim, anumite meridiane se blocheaza, iar energia Qi nu mai poate circula normal. Intepand anumite puncte din cele aproximativ 360 existente, specialistii in acupunctura urmaresc deblocarea meridianelor, reechilibrarea energiei in organism si, prin urmare, vindecarea bolilor.

  Care sunt afectiunile pe care le trateaza? In 1979, Organizatia Mondiala a Sanatatii cita 104 afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii. Indicatiile ei tin de la reumatologie la pneumologie, trecand prin ginecologie (vomele din timpul sarcinii, dismenoreele), gastroenterologie, otorinolaringologie (sinuzite, rinolaringite, traheite cronice) sau unele tulburari de comportament (nervozitate, trac, angoase, enurezis, afectiuni consecutive stresului). Ea este indicata in mod particular in caz de inflamatie, de spasme si de dureri (nevralgii, migrene, dureri-fantoma ale amputatilor, mialgii, contractura), in afara cazului unei leziuni organice importante. Manifestarile alergice (astm, febra fanului) constituie, de asemenea, unul dintre domeniile de predilectie ale acupuncturii. In fine, in caz de entorsa sau de accident muscular banal (intindere), acupunctura permite o usurare a durerilor pacientului. Prin acupunctura se urmareste eliminarea urmarilor factorilor ce produc boala, cresterea rezistentei proprii a organismului la imbolnavire, refacerea energiei afectate a diferitelor organe.

  Vitalmed Center ofera servicii de spitalizare continua si ambulator la un standart de calitatea ridicata in camere utilitate corespunzator Analize complementare de laborator, echo-Doppler, CT, RMN, consult fizioterapie etc.  SPITALIZARE/TARIFE

  Asistenta medicala - spitalizarea continua – tratamentele sunt gratuite in cazul pacientilor care au bilet de trimitere de la medicul de familie/ medicul specialist si adeverinta de asigurat; pacientii achita doar tariful pentru spitalizarea in regim de confort hotelier. Nr. paturi disponibile: 42.

  Asistenta medicala - spitalizarea continua – este cu plata in cazul pacientilor neasigurati sau fara bilet de trimitere.