NEUROLOGIE

La Clinica noastra beneficiati de consultatii pentru diagnosticul si tratamentul intregii game de afectiuni neurologice.
Patologia sistemului nervos (central si periferic) este extrem de bogata. Printre cauzele cele mai frecvente care determina prezentarea la un consult neurologic se numara:
Acupunctura
Acupunctura este o terapie veche de mai bine de 5.000 de ani. Potrivit medicinii traditionale chineze, corpul omenesc este strabatut de energia vitala Qi printr-o serie de meridiane energetice. Iar de-a lungul acestora sunt situate puncte-cheie care corespund organelor. In momentul in care ne imbolnavim, anumite meridiane se blocheaza, iar energia Qi nu mai poate circula normal. Intepand anumite puncte din cele aproximativ 360 existente, specialistii in acupunctura urmaresc deblocarea meridianelor, reechilibrarea energiei in organism si, prin urmare, vindecarea bolilor.Care sunt afectiunile pe care le trateaza? In 1979, Organizatia Mondiala a Sanatatii cita 104 afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii. Indicatiile ei tin de la reumatologie la pneumologie, trecand prin ginecologie (vomele din timpul sarcinii, dismenoreele), gastroenterologie, otorinolaringologie (sinuzite, rinolaringite, traheite cronice) sau unele tulburari de comportament (nervozitate, trac, angoase, enurezis, afectiuni consecutive stresului). Ea este indicata in mod particular in caz de inflamatie, de spasme si de dureri (nevralgii, migrene, dureri-fantoma ale amputatilor, mialgii, contractura), in afara cazului unei leziuni organice importante. Manifestarile alergice (astm, febra fanului) constituie, de asemenea, unul dintre domeniile de predilectie ale acupuncturii. In fine, in caz de entorsa sau de accident muscular banal (intindere), acupunctura permite o usurare a durerilor pacientului. Prin acupunctura se urmareste eliminarea urmarilor factorilor ce produc boala, cresterea rezistentei proprii a organismului la imbolnavire, refacerea energiei afectate a diferitelor organe.

DOCUMENTE NECESARE LA INTERNARE
- Biletul de trimitere
- Adeverinta de asigurat sau cupon de pensie
- Act de identitate
- Dosar medical (acte medicale pe care pacientul le detine)
- Card de asigurat (sau adeverinta inlocuitoare valabila 3 luni pentru pacientii care nu au card - conform Normelor Metodologice de aplicare in anul 2015 a HG. nr. 400/2014 pentru aprobarea Contractului-Cadru pentru anii 2014-2015)
SPITALIZARE/TARIFE
Asistenta medicala - spitalizarea continua – tratamentele sunt gratuite in cazul pacientilor care au bilet de trimitere de la medicul de familie/ medicul specialist si adeverinta de asigurat; pacientii achita doar tariful pentru spitalizarea in regim de confort hotelier. Nr. paturi disponibile: 42.Asistenta medicala - spitalizarea continua – este cu plata in cazul pacientilor neasigurati sau fara bilet de trimitere.