• neurologie brasov In contract cu
    Casa de Asigurari
    de Sanatate
    CLICK
  • balneofiziologie Brasov In contract cu
    Casa de Asigurari
    de Sanatate
    CLICK
  • kinetoterapie In contract cu
    Casa de Asigurari
    de Sanatate
    CLICK
  • vitalmed In contract cu
    Casa de Asigurari
    de Sanatate
    CLICK
  • In contract cu
    Casa de Asigurari
    de Sanatate
    CLICK

Fizioterapia

Fizioterapia este specialitatea care implica asistenta medicala in diagnosticarea si tratarea persoanelor care au dificultati in miscare sau in realizarea diverselor activitati fizice. Aceasta terapie ajuta la incurajarea dezvoltarii si facilitarii reabilitarii, permitand oamenilor sa stea in sfera muncii in timp ce sunt ajutati sa se mentina independenti cat mai mult posibil.
Fizioterapia ajuta la reabilitarea corpului sau in cazul unor boli sau leziuni permanente reduce durerea.

Fizioterapia este indicata pentru:
Alinarea durerii, previne si gestioneaza diverse deficiente si handicapuri;
Recuperari post traumatice, recuperari dupa accidentele vasculare cerebrale;
Imbunatatirea independentei de miscare si performanta fizica;
Prevenirea leziunilor si oferirea unei sanatati generale bune;
Afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii, afectiuni senzoriale;
Reducerea durerilor de spate;
Imbunatirea calitatii vietii pacientului.

Deseori, fizioterapia, nu implica medicamente in tratarea problemelor musculare care iti pot afecta activitatile zilnice. Dupa o evaluare si examinare completa in care se descopera cauza problemei, medicul specialist va crea un plan de tratament individualizat, special pentru tine.
Fizioterapia s-a dovedit a fi foarte eficienta in tratarea diabetului, atacurilor cerebrale, a leziunilor traumatice si a coloanei vertebrale, a diverselor probleme respiratorii oferind, prin diverse metode si tehnici specifice, un nivel optim de trai fara dureri insuportabile.
Sedintele de fizioterapie sunt realizate cu aparatura de ultima generatie ce prezinta programe specifice fiecarei afectiuni.



Tratamente



Electroterapia
Electroterapia (diadinamici, TENS, interferentiali, electrostimulare, galvanici, Trabert) este una dintre cele mai raspandite metode de fizioterapie. Este foarte eficienta atunci cand este asociata si cu alte proceduri (ex: ultrasunet).



Tratamentul cu ultrasunete
Este una din cele mai bune proceduri de fizioterapie, în care este vorba de transmiterea vibratiilor mecanice pendulare, penetrarea si absorbtia acestora în corpul uman. Ultrasunetul are calităţile de a fi fibrinolitic si decontracturant.



Laserterapia
Este o procedura de fizioterapie noninvaziva, utilizata in practica de zi cu zi in cabinetul nostru, iar actiunea sa este aceea de a stimula tesuturile cu efecte benefice.



Undele scurte
Sunt o metoda de fizioterapie care foloseste proprietatile campului condensator generat de curenti de inalta frecventa cu proprietatea ca la trecerea prin tesuturi produce caldura in profunzime. Avantajul terapiei cu unde scurte consta in penetrabilitatea mult mai mare în comparatie cu alte metode de fizioterapie.



Kinetoterapia

Gimnastica medicala reprezinta terapia prin miscare. Kinetoterapia (recuperare medicala) consta intr-un ansamblu de tehnici si metode aplicate in functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta. Programele de kinetoterapie sunt individualizate pe categorii de varsta ( copii, adulti, varstnici) si in functie de tipul afectiunii (afectiuni ortopedice, reumatice, neurologice etc.). Fiecare pacient beneficiaza individual de supraveghere de specialitate (kinetoterapeut) in timpul programului de kinetoterapie. Kinetoterapia nu este numai pentru cei care au anumite dureri sau probleme, ci si pentru cei care doresc sa se simta bine fizic si psihic.

Masajul

Este realizat de catre personal specializat in tehnicile de masaj. Masajul nu trebuie facut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le inveti uitandu-te cum executa cineva acele manevre sau citind din carti. Fie ca ne referim la masajul terapeutic de relaxare sau cel anticelulitic, el trebuie efectuat in conditii optime de igiena si un ambient placut. Efectele masajului: relaxarea musculaturii, activarea circulatiei sangvine si limfatice, analgezic, relaxare fizic si psihica.

Recuperarea activa a pacientului

Recuperarea activa consta in totalitatea procedeelor care ajuta la recuperarea fizica si psihica a pacientilor care au suferit de diferite afectiuni. Aceasta trebuie instituita cat mai curand pentru a putea asigura desfasurarea unei vieti normale. Scopul reabilitarii este:
– dobandirea unui status functional care sa ofere autonomia pacientului sau sa reduca necesitatea de ajutor din partea celorlalte persoane
– acomodarea fizica si psihica a persoanei cu schimbarile determinate de boala
– integrarea corespunzatoare in familie si in societate.
In recuperarea functiei motorii, primul pas este incurajarea pacientului sa se ridice din pat si sa se mobilizeze. Rezultatul recuperarii initiale variaza de la pacient la pacient, in functie de numerosi factori, precum: afectiunea de care a suferit, varsta si bolile asociate. De asemenea, recuperarea necesita multa rabdare si sprijin din partea personalului sanitar precum si a familiei si prientenilor. Reabilitarea continua si dupa externarea pacientului.
Program de reabilitare include:
– o serie de exercitii fizice
– tratament medicamentos (daca este necesar)
– consiliere psihologica
– incurajarea activitatilor sociale (plimbarile, cititul, privitul televizorului, etc)
– participarea in diferite programe educationale
– stil de viata sanatos
– incurajarea unor activitati care ii pot oferii independenta necesara desfasurarii unei vieti normale.


Stilul sanatos de viata

Stilul sanatos de viata este alcatuit din: – odihna (somn), odihna activa si managementul stresului (managementul energiei),
– alimentatia sanatoasa si hidratare,
– munca si miscarea,
– educatia,
– natura – factorii naturali.
Odihna: 7-9 ore pe zi, cel mai sanatos somn fiind noaptea intre ora 22:00 – 23:00 pana la 6:00 – 07:00 dimineata. Odihna de asemenea poate fi si activa. Odihna activa sau efectuarea unui gest care destinde, relaxează pacientul precum: dans, inot, munca intensa placuta, miscare, exercițiu fizic sau sport intens, cititul unei carti, ascultarea muzicii, plimbarea cu persoane apropiate prin natura, etc.
Alimentatia sanatoasa: mai putina hrana de origine animala (lapte, branza, carne, oua si derivate din acestea) si mai multa hrana de origine vegetala conform recomandarilor medicilor nutriționiști.
Hidratarea: 6-10 pahare de apa pe zi, de preferat minim 7-8 pahare (2 litri) de apa pe zi (de preferat apa plata).
Munca si miscarea: munca (de preferat intensa) 8 ore pe zi. Miscarea intensa in urma careia sa se transpire (mai ales pentru cei care au muncă sedentara, munca de birou, etc.) minim 1 h pe zi sau lucrul in gospodarie, exercitii fizice, sport, chiar urcatul scarilor si mersul pe jos timp de 30-45 minute pe zi este sanatos.
Activitati fizice si controlul greutatii.
Managementul stresului (managementul energiei): stresul poate dobora sistemul imunitar iar in cazul unei persoane cu sistemul imunitar scazut vor aparea iminent boli, afecțiuni grave si chiar fatale: obezitate, cancer, diabet, boli cardiovasculare (BCV), atac vascular cerebral (AVC), etc.
Este important a se identifica metode de relaxare care pot reduce stresul zilnic precum: ascultatul muzicii, cititul unei carti, iesitul cu cu persoanele apropiate sau cu animalele de companie in natura sau efectuarea de exercitii fizice.
Educatia (care include si autoeducatia, dezvoltarea personala): Educația este un alt factor important care intra in componența stilului de viata sanatos. Renunarea prin informare, educare, auto educare la obiceiurile proaste, nesanatoase si inlocuirea acestora cu obiceiuri bune, sanatoase pentru noi si cei din jurul nostru.

Tratamentul durerii cronice

Tratamentul durerii cronice de regula implica medicamente si terapie specializata. Medicamentele folosite pentru durerea cronica includ analgezice, antidepresive si anticonvulsivante. Diferite tipuri de medicamente ajuta persoanele cu diferite tipuri de durere. De obicei folositi medicamente cu actiune de lunga durata pentru durerile constante. Medicamentele cu actiune de scurta durata trateaza durerile trecatoare.
Unele tipuri de terapie ajuta la reducerea durerii dvs. Fizioterapia (cum este stretching-ul) precum si sporturile cu impact redus (cum sunt mersul pe jos, inotul sau bicicleta) pot ajuta la reducerea durerii. Totusi, sportul excesiv sau lipsa acestuia poate dauna pacientilor cu dureri cronice. Terapia ocupationala va invata cum sa va adaptati ritmul si cum sa va realizati sarcinile obisnuite astfel incat sa nu va dauneze. Terapia comportamentala va poate reduce durerea prin metode precum meditatia sau yoga, acestea putand ajuta si la scaderea stresului.
Schimbarile de stil de viata sunt o parte importanta din tratamentul durerii cronice. Somnul adecvat noaptea s-a dovedit a ajuta, renuntarea la fumat de asemenea, deoarece nicotina din tigari poate face ca anumite medicamente sa fie mai putin eficiente.
Majoritatea tratamentelor pentru durere nu va vor anula complet durerea. In schimb, tratamentul va reduce gradul de durere si frecventa acesteia. Vorbiti cu doctorul pentru a afla cel mai bun mod de a va controla durerea.



SPITALIZARE/TARIFE

Asistenta medicala - spitalizarea continua – tratamentele sunt gratuite in cazul pacientilor care au bilet de trimitere de la medicul de familie/ medicul specialist si adeverinta de asigurat; pacientii achita doar tariful pentru spitalizarea in regim de confort hotelier. Nrumar de paturi disponibile: 42.

Asistenta medicala - spitalizarea continua – este cu plata in cazul pacientilor neasigurati sau fara bilet de trimitere.